Konu
:
Peynirli Kayisili Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Kayisili Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Kayisili Tatlı
Malzemeler:
300 gr
milföy hamuru
120 gr
kuru kayısı
100 ml
portakal suyu
50 ml
badem likörü
nohut
400 gr
ricotta peyniri
5 adet yumurta (4 tanesinin sarısı
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket şekerli vanilin
70 gr
şeker
100 gr
kayısı marmelatı
tuz
Ricotta yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını yan yana koyup çözülmesini bekleyin
Kayısıları küp doğrayın
Portakal suyu ve likör ile bir taşım kaynatın 20 dakika dinlendirin
200 gr
milföy dilimlerine ince bir tabaka halinde su sürün ve üst üste koyun
Hafif unlu aaagahta 30 cm
çapında açın 26 cm
çapındaki yağlanmış tart kalıbına yayın
Çatalla birçok kere delin üstüne kağıt serip nohutla kaplayın
180°C’de ısıtılmış fırının 2
rafında 15 dakika pişirin kağıt ve nohutları çıkarıp 5-7 dakika daha pişirin
Kalan hamuru unlu aaagahta ince açın ve 1 cm
kalınlığında şeritlere kesin
Kayısıları süzün suyunu saklayın
Ricotta 1 yumurta 3 yumurta sarısı portakal kabuğu rendesi ve şekerli vanilini mikserle 5-7 dakika krema kıvamına gelinceye kadar çırpın
Kayısıdan bir kaşık ayırıp kalanını ekleyip karıştırın
4 yumurta beyazını bir tutam tuz ile katı olana kadar çırpın şekeri yavaş yavaş ekleyip 3 dakika daha çırpın peynirli karışıma ilave edin
Karışımı hamurun içine yayın düzleştirin
Şerit hamurları üzerine kafes şeklinde yerleştirin bir kaşık kayısıyı serpiştirin
1 yumurta sarısını 1 kaşık su ile çırpın
Şerit hamurların üzerine sürün
Tartı aynı ısıda 40 dakika daha pişirin
Marmelatı ve likörlü portakal suyunu 1/2 dakika kaynatın
Sıcak pastanın üstüne sürün
Kalıbın içinde ılındıktan sonra çıkartıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul