Konu
:
Yaban Mersinli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Yaban Mersinli Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaban Mersinli Tatlı
Malzemeler:
100 gr
yumuşak tereyağı
90 gr
şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yumurta sarısı
150 gr
un
nohut
250 gr
yaban mersini kompostosu
200 gr
taze veya donmuş kırmızı yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr
krema
40 ml
süt
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 adet yumurta
pudra şekeri
tuz
Hazırlanışı:
Tereyağı 40 gr
şeker şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın
Yumurta sarısını ve 20 ml
suyu ekleyin karışıma yedirin
Son olarak unu ilave edin mikserle düşük devirde karıştırın
Hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurun folyoya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin
Hamuru hafif unlu aaagahta 32x32 cm
büyüklüğünde açın
Yağlanmış 30 cm
uzunluğundaki kare veya 32 cm
çapındaki yuvarlak tart kalıbına yerleştirin
Kenarlarını 2 cm
yüksekliğine getirip düzeltin içini çatalla birçok kere delin
Üstüne fırın kağıdı serip nohutla kaplayın
190°C’de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin
Kompostoyu yaban mersinini tarçını tencerede bir taşım kaynatın
Kremayı 50 gr
şekeri sütü portakal kabuğunu ve yumurtaları pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın
Hamuru fırından çıkarın kağıt ve nohutları alın
Kremanın arasından meyveler görünecek şekilde komposto ve krema karışımını üstüne yayın
Tartı aynı ısıda 15-20 dakika daha pişirin
Kalıbın içinde tamamıyla soğuduktan sonra pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul