Yalnız Mesajı Göster

Bademli Helva

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Helva




Malzemeler

9 Kahve Fincanı İri İrmik

4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin

100 gr Beyaz Badem

3 Su Bardağı Tozşeker

4 Su Bardağı Süt

1 Paket Vanilya

Üzerine:

3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın

2 Çorba Kaşığı Tozşeker


Hazırlanışı

Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün

Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin

Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla