Konu
:
Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol
Malzemeler:
1
5 su b
su
1
5 su b
un
75 gr
margarin
1 tatlı k
tozşeker
1 çay k
tuz
3 veya 4 adet yumurta
Kreması için:
3
5 su b
süt
4 çorba k
un
1 su b
toz şeker
1 p
vanilya
7 adet kestane şekeri
Çikolata sosu için:
2 su b
süt
1 su b
toz şeker
2 çorba k
un
2 çorba k
kakao
100 gr
bitter çikolata
1 yumurta sarısı
yarım çay b
sıvıyağ
Hazırlanışı:
İlk olarak hamuru için minik bir tencereye suyu, margarini, toz şeker ve tuzu alın
Margarin eriyip su kaynayınca üzerine unu ekleyerek iyice karıştırın
Hamuru 3-4 dakika pişirin
Pişen hamuru başka bir kaba alarak soğutun
İstenilen sıcaklığa gelince üzerine birer birer yumurtaları ilave ederek elle karıştırarak yedirin
Hamur hazır olunca hamuru şanti torbasına alarak hafif yağlanmış tepsiye sıkın
Bir tepsi dolusu profiterol hamuru ortaya çıkacaktır
Hazır olan hamurları 170 derecede pişirin
Kreması için tencereye sütü, unu, vanilyayı ve toz şekeri alarak kısık ateşte çırparak pişirin
Pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içine kestane şekeri püresi ekleyerek iyice çırpın
Daha sonra kremayı şanti torbasına doldurun
Çikolata sosu için 2 su b
süt, kakao, toz şeker, yumurta sarısı ve unu ekleyin karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayınca üzerine parçalanmış çikolataları ekleyin
Kıvamı koyu olursa biraz süt ekleyerek iyice çırparak akıcı kıvama getirin
Parlaklığını sağlamak için üzerine sıvıyağ ekleyerek iyice çırpın
Tüm hazırlıklar tamamlanınca servis için pişen hamurların içine şanti torbası ile kremayı sıkarak servis kasesine alın
Üzerinde çikolata sos ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul