Konu
:
Girit Aşuresi
Yalnız Mesajı Göster
Girit Aşuresi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Girit Aşuresi
Girit Aşuresi Tarifi - Girit Aşuresi Yapılışı - Girit Aşuresi Nasıl Yapılır - Girit Aşuresi Malzemeleri
250 gr
aşurelik buğday
2,5 su bardağı toz şeker
10 adet kuru incir
1 portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çay bardağı mısır
1 su bardağı kuru bakla
Tarçın
3 çorba kaşığı nişasta
2 veya 3 tane karanfil
SÜSLEMEK İÇİN
Nar, portakal, hindistan cevizi
Buğdayı soğuk su ile yıkayın
Bol su ile tencereye koyun
Ateşte kaynatın
Ocağı söndürün ve bir gece bekletin
Ertesi gün kısık ateşte buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin
Diğer tarafta baklaları süzün
İncirleri haşlayın, süzün ve dörde bölün
Buğdayı ocaktan alın
Ilınınca süzgeçten geçirin
Bir tencereye alın posasını atın
Nişastayı soğuk suyla açıp tencereye ekleyin
Portakal kabuklarını, mısır, dolmalık fıstık, şekeri ve baklayı ekleyin
15 dk
kısık ateşte kaynatın
İncir ve tarçını ilave edin
Ateşten alın
Kaselere paylaştırın soğuduktan sonra üzerini nar ve portakal ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul