Yalnız Mesajı Göster

Girit Aşuresi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Girit Aşuresi



Girit Aşuresi Tarifi - Girit Aşuresi Yapılışı - Girit Aşuresi Nasıl Yapılır - Girit Aşuresi Malzemeleri

250 gr aşurelik buğday

2,5 su bardağı toz şeker

10 adet kuru incir

1 portakal kabuğu rendesi

2 çorba kaşığı dolma fıstığı

1 çay bardağı mısır

1 su bardağı kuru bakla

Tarçın

3 çorba kaşığı nişasta

2 veya 3 tane karanfil

SÜSLEMEK İÇİN

Nar, portakal, hindistan cevizi


Buğdayı soğuk su ile yıkayın Bol su ile tencereye koyun Ateşte kaynatın Ocağı söndürün ve bir gece bekletin Ertesi gün kısık ateşte buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin Diğer tarafta baklaları süzün İncirleri haşlayın, süzün ve dörde bölün Buğdayı ocaktan alın Ilınınca süzgeçten geçirin Bir tencereye alın posasını atın Nişastayı soğuk suyla açıp tencereye ekleyin Portakal kabuklarını, mısır, dolmalık fıstık, şekeri ve baklayı ekleyin 15 dk kısık ateşte kaynatın İncir ve tarçını ilave edin Ateşten alın Kaselere paylaştırın soğuduktan sonra üzerini nar ve portakal ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla