Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Krep Süzet

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Krep Süzet



Kayısılı Krep Süzet Tarifi - Kayısılı Krep Süzet Nasıl Yapılır - Kayısılı Krep Süzet Malzemeleri


Malzemler:


4 adet krep için:


3 adet yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 tutam tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

Tavayı yağlamak için tereyağı

1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi


Sos için:


1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı su

1 kâse taze taze ya da konserve kayısı


Yapılışı:


1- Yumurtaları derin bir kapta çırpın Süt, un, tuz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin

2- Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika dinlendirin Limon kabuğunu rendeleyip ve hamura katıp karıştırın

3- 20 cm lik bir tavaya tereyağı koyup eritin ve tava kızınca krep hamurundan bir kepçe kadar dökün

4- Hamuru kepçenin tersi ile yayın Altı pişince diğer tarafını çevirin Pişen krepleri düz bir tabağa üst üste koyun

5- Sos için tavaya 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyarak kısık ateşte eritin

6- Çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız kayısıları 2-3 dakika kadar soteleyin

7- Ateşi kısıp krepleri sosun içinde atın, önlü arkalı sosun birazını çektirdikten sonra 4’e katlayıp maşayla çıkarın Krepleri meyve parçalarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla