Konu
:
Aşure 24
Yalnız Mesajı Göster
Aşure 24
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşure 24
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri
200 gr Tat Haşlanmış Fasulye
200 gr Tat Haşlanmış Nohut
3 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı pirinç
Yarım su bardağı kuru üzüm
10 tane incir
10 tane kayısı
1 portakal kabuğu
3 yemek kasığı gül suyu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı gül suyu
1 paket vanilya
150 gr fındık
6 su bardağı şeker
Tarçın
Buğdayı bir gun öncesinden ıslatınız
Buğdayın suyunu süzüp pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu İle beraber haşlayınız
Tat Haşlanmış Nohut ve Tat Haşlanmış Fasulye yi koyup kaynatmaya devam ediniz
Şekeri ekleyiniz
Üzümü yıkadıktan sonra ilave ediniz
Ateşten almadan 5-10 dakika önce küçük doğranmış incir, kayısı, gülsuyu ve vanilyayı koyunuz
Kaselere boşaltıp dövülmüş fındık, tarçın ile süsleyip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul