Konu: Aşure 24
Yalnız Mesajı Göster

Aşure 24

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure 24



Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

200 gr Tat Haşlanmış Fasulye

200 gr Tat Haşlanmış Nohut

3 su bardağı aşurelik buğday

1 çay bardağı pirinç

Yarım su bardağı kuru üzüm

10 tane incir

10 tane kayısı

1 portakal kabuğu

3 yemek kasığı gül suyu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı gül suyu

1 paket vanilya

150 gr fındık

6 su bardağı şeker

Tarçın


Buğdayı bir gun öncesinden ıslatınız Buğdayın suyunu süzüp pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu İle beraber haşlayınız Tat Haşlanmış Nohut ve Tat Haşlanmış Fasulye yi koyup kaynatmaya devam ediniz Şekeri ekleyiniz Üzümü yıkadıktan sonra ilave ediniz Ateşten almadan 5-10 dakika önce küçük doğranmış incir, kayısı, gülsuyu ve vanilyayı koyunuz Kaselere boşaltıp dövülmüş fındık, tarçın ile süsleyip servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla