Konu
:
Bademli Portakallı Pelte
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Portakallı Pelte
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Portakallı Pelte
8 yemek kaşığı dolusu tozşeker
4 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
1 paket vanilya
10 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış ya da hazır meyve suyu)
2 su bardağı çekilmiş badem içi
YAPILIŞI:Tozşeker nişasta ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktarıp portakal suyunu da azar azar ekleyin
Tel çırpacak ya da mikser yardımıyla çırparak malzemeleri birbirine iyice karıştırın
Karışımı kısık ateşte tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Pelteyi kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın
Henüz sıcak haldeyken iri çekilmiş bademi ilave edip karıştırın
Pelteyi ayaklı kup bardaklarına ya da muhallebi kaselerine paylaştırın
Soğuması için buzdolabında bekletip soğuk servis yapın
__________________
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul