Yalnız Mesajı Göster

Bademli Portakallı Pelte

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Portakallı Pelte



8 yemek kaşığı dolusu tozşeker

4 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

1 paket vanilya

10 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış ya da hazır meyve suyu)

2 su bardağı çekilmiş badem içi


YAPILIŞI:Tozşeker nişasta ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktarıp portakal suyunu da azar azar ekleyin Tel çırpacak ya da mikser yardımıyla çırparak malzemeleri birbirine iyice karıştırın


Karışımı kısık ateşte tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Pelteyi kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın Henüz sıcak haldeyken iri çekilmiş bademi ilave edip karıştırın


Pelteyi ayaklı kup bardaklarına ya da muhallebi kaselerine paylaştırın Soğuması için buzdolabında bekletip soğuk servis yapın

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla