Yalnız Mesajı Göster

Şantili Armut Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şantili Armut Tatlısı



Şantili Armut Tatlısı


Malzemeler:


2 adet iri armut

4 çorba kaşığı toz şeker

1 çay bardağı süt

Yarım poşet toz krem şanti


Yapımı:


Armutlar soyulur boyuna ikiye kesilir Çekirdek bölgesi bıçakla çıkartılır Uygun büyüklükte yayvan bir tencereye dizilir 1 çay bardağı su eklenir Her yarım armudun üzerine 1 çorba kaşığı şeker konur Armutlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir Krem şanti ve soğuk süt çırpılır krema torbasına doldurulur Soğumuş armutların üzerine şekilli sıkılır Servis tabağına aktarılır

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla