Konu
:
Şantili Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şantili Armut Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şantili Armut Tatlısı
Şantili Armut Tatlısı
Malzemeler:
2 adet iri armut
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım poşet toz krem şanti
Yapımı:
Armutlar soyulur boyuna ikiye kesilir
Çekirdek bölgesi bıçakla çıkartılır
Uygun büyüklükte yayvan bir tencereye dizilir
1 çay bardağı su eklenir
Her yarım armudun üzerine 1 çorba kaşığı şeker konur
Armutlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir
Krem şanti ve soğuk süt çırpılır krema torbasına doldurulur
Soğumuş armutların üzerine şekilli sıkılır
Servis tabağına aktarılır
__________________
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul