Yalnız Mesajı Göster

Gratine Şeftali Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gratine Şeftali Tatlısı



GRATİNE ŞEFTALİ TATLISI


Kullanılacak malzeme:

1 kilo yarma şeftali

150 gram toz şekeri

1 limonun kabuğu


Yapımı: Şeftalileri ikiye yarmalı Çekirdeklerini çıkarmalı kabuklarını soymalı ve bunları pyrex bir kayık tabağa düzenli bir biçimde yerleştirmeli Şeftalilerin üstüne toz şekerini serptikten sonra limon kabuğunun sadece sarı yerini rendelemeli (beyazının katılmamasına dikkat etmeli yoksa acı olur) Bu rendelenmiş kabuğu da serptikten sonra pyrex kayık tabağı kızgın fırına sürmeli

Şeftalileri 15 dakika fırında tuttuktan sonra çıkarmalı Servis tabaklarına bölmeli Kalan suyu kaynatıp koyulaştırdıktan sonra şeftalilerin üstüne dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı Bu tatlı sıcak yenebileceği gibi soğuk da yenir O vakit şeftalilerin üstüne birer parça kaymak da konur

Alıntı Yaparak Cevapla