Konu
:
Dilber Dudağı
Yalnız Mesajı Göster
Dilber Dudağı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dilber Dudağı
MALZEMELER
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha sert olmalı)
İç harcı için;
3 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Limon suyu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın
Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip, şerbeti ılınmaya bırakın
1 yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın
Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun
Hamuru 15 eşit parçaya (bezeye) ayırıp, yumurta büyüklüğünde bezeler yapın
Bezelerin üzerine 1-1,5 çay kaşığı kadar nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın
15 yufkayı üstüste serip, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin
Yufkadan yuvarlak parçalar çıkarın
Her bir yuvarlak parçanın üzerine ince çekilmiş fındık serpip, ikiye katlayın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız D şeklinde katlanmış dilber dudaklarını dizin
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün, soğumaya bırakın
Tatlı şerbetini çekince üzerlerine yine fındık serpip, servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul