Konu
:
Sultan Vahidettİn Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Vahidettİn Tatlisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Vahidettİn Tatlisi
SULTAN VAHİDETTİN TATLISI
Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo Bağdat hurması
1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi
1 kahve fincanı dövülmüş badem içi
2 kahve fincanı toz şekeri
1/4 limon suyu
Yapımı: Bağdat hurmalarını bir kuşaneye koymalı
Üstlerini örtecek kadar su koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı
Su kaynayıp da hurmalar yumuşayınca kabı ateşten indirmeli
Beri yanda dövülmüş fındık içiyle 1 kahve fincanı toz şekerini bir havana koymalı Dövülmüş bademi de kattıktan sonra karışımı iyice döverek bir macun durumuma getirmeli
Hurmalar soğuyunca bunları tencereden çıkarıp teker teker çekirdeklerini ve düğmelerini çıkarıp atmalı
Sonra zedelenmemiş bu hurmalara macun durumuna getirilmiş badem - fındık - şeker karışımıyla doldurmalı
Ağzına kadar iyice doldurulmuş hurmaları bir servis tabağına düzenli bir biçimde istif etmeli
Hurmaların içinde kaynadığı suyu ateşe oturtmalı
Bir kahve fincanı toz şekeriyle 1/4 limonun suyunu da katmalı ve karararak şekeri eritmeli
Sonra şerbeti bar taşım kaynatmalı ve sıcak sıcak hurmaların üstüne dolaştırarak dökmeli
Beş - on dakika beklettikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı
Bu güzel tatlının üstüne kaymak koyarak da yemek mümkündür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul