Konu
:
Yoğurtlu Kayısı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kayısı Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kayısı Tatlısı
Yoğurtlu Kayısı Tatlısı Tarifi - Yoğurtlu Kayısı Tatlısı Yapılışı - Tatlılar - Tatlı Tarifleri
Malzemeler:
6-8 kişilik
1 kg kayısı
1 kg şeker
1 kg su
Biraz limon tuzu
500 gram süzme yoğurt
1 bardak çiçek balı
300 gram antepfıstığı
Sos için:
200 gram margarin
Büyük bir parça çikolata veya 3 yemek kaşığı kakao
4 adet yumurta
Tarifi:
Taze kayısıların çekirdeklerini çıkarın
Ayıklayıp, yıkayın
Şeker ve suyu 10 dakika kaynatın
Kayısıları içine atın
Kaşık değdirmeden tencereyi sallayarak kayısıların rengi değişene dek pişirin
İnmesine yakın limon tuzunu atın
1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın
Soğuyan kayısıların içine antepfıstıklarını yerleştirin ve şerbetini süzün
Süzme yoğurt, kayısı şerbeti ve biraz suyu karıştırarak krema kıvamına getirin
Margarin ve çikolatayı benmari usulü eritin
Önceden çırpılmış yumurtaları ılık olan karışıma yavaş yavaş yedirin
Servis tabağına yoğurtlu sosu yayın
Üzerini kapatacak şekilde balı sıvayın ve çikolata sosunu dökün
Donmasını bekledikten sonra kayısıları yerleştirerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul