Konu
:
Portakallı Truff
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Truff
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Truff
Malzemeler:
1 kutu krema
160 gr
bitter + 40 gr
sütlü çikolata
2 yemek kaşığı portakal reçeli
1 portakal kabuğu rendesi
250 gr
kek (daha önce yaptığım bir pandispanyadan traşladığım parçalarını kullandım)
kuru üzüm
Dışı için:
hindistancevizi
renkli şekerler
(bu seçenekleri istediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz: kakao, fıstık ,ceviz ,susam,badem,fındık)
Hazırlanışı:
kremayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak ocağa alıyoruz kaynamasına yakın ocaktan indirerek içerisine çikolataları kırarak atıyoruz ve sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlıyoruz
çikolata eridikten sonra içerisine portakal reçelini ve portakal kabuğu rendesini katarak iyice karıştırıyoruz
bu arada keklerimizi robottan geçirerek un haline getiriyoruz ve kremamızın içerisine katıyoruz ve iyice karıştırıyoruz
karışımızı buzdolabına kaldırarak en az 5-6 saat bekletiyoruz
en son karışımdan bir kaşık yardımıyla parçalar alarak içerisine kuru üzüm koyarak elimizde yuvarlıyoruz ve hidistancevizi ve renkli şekerlere buluyarak küçük çikolata kağıtlarına yerleştiriyoruz
Not:
Truffları hazırlamadan önce 1 gece buzdolabında bekletmekte fayda var
Öyle bir fırsatınız yok ise 5-6 saat buzdolabında yarım saatte derin dondurucuda bekleterek istediğim kıvamı yakalayabilirsiniz
Herkesin damak tadı farklı olabilir, çok yoğun bir çikolata tadı istemiyor iseniz bitter çikolata yerine sadece sütlü çikolata ile de yapabilirisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul