Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Un Helvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Un Helvası





Gerekli Malzeme:


2 su bardagi un


125 gr margarin veya tereyagi


1 1/2 su bardagi seker


1 1/2 su bardagi süt


1 cay bardagi ceviz ici (iri kirilmis)


yada 1 fincan cam fistigi

Yapilisi:


Sekerle süt karistirilir ve kenara alinir


Tencereye yag ve ceviz (fistik) konur , kizdirilir Unu katilir, tahta kasikla hafif ateste karistira karistira kavrulur Unu rengi dönmeye baslayinca yani pembe bir renk alinca atesten indirilir


Sekerli süt üzerine dökülür, karistirilir Tekrar karisan helva hafif atese konur Kapali olarak suyunu cekince atesten indirilir, bes dakika kadar öyle birakilir


Yine bes dakika araliklarla iki defa daha karistirilir Kapagi kapali olarak on dakika bekletilir Karistirip, tabaklara alinir, servis yapilir


--------------Afiyet olsun------------

Alıntı Yaparak Cevapla