Konu
:
İrmikli Balkabaklı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Balkabaklı Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Balkabaklı Pasta
Malzemeler:
4 su b
süt
7 çorba k
toz şeker
7 çorba k
irmik
1 paket vanilya
Kabaklı Harç için:
1800 gr
Balkabağı
2,5 su b
toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 su b
ceviz
Üzeri için:
Yeşil fıstık
fındık
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Kabukları soyulmuş olan net 1800 gr
balkabağını kare olarak kesin
Tencereye balkabaklarını ilave edin
Üzerine 2
5 su bardağı toz şeker ilave edin ve balkabağını pişirin
Balbakablar piştikten sonra ezin
Daha sonra üzerine iri parçalanmış olan 1 su bardağı cevizi ilave edin
Üzerine elinizle parçalayıp kırılmış olan 1 paket petibör bisküviyi ilave edin
ve karıştırın
Tencereye 4 su bardağı sütü alın
Üzerine 7 çorba kaşığı toz şeker,7 çorba kaşığı irmik Ve 1 paket vanilyayı ilave edin
Sürekli karıştırarak irmikli pudingi pişirin
Yuvarlak bir çemberi servis tabağına yerleştirin
Çemberin zemin kısmına irmikli pudingi İlave edin
İrmikli muhallebenin üzerine balkabağını ilave edin
Balkabağının üzerini yeşil fıstık,hindistan cevizi ve fındık ile süsleyin
Tatlınız soğuduktan sonra çemberinden çıkartın ve soğuk olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul