Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Balkabaklı Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Balkabaklı Pasta






Malzemeler:

4 su b süt

7 çorba k toz şeker

7 çorba k irmik

1 paket vanilya

Kabaklı Harç için:


1800 gr Balkabağı

2,5 su b toz şeker

1 paket petibör bisküvi

1 su b ceviz

Üzeri için:


Yeşil fıstık

fındık

hindistan cevizi

Hazırlanışı:


Kabukları soyulmuş olan net 1800 grbalkabağını kare olarak kesinTencereye balkabaklarını ilave edinÜzerine 25 su bardağı toz şeker ilave edin ve balkabağını pişirinBalbakablar piştikten sonra ezinDaha sonra üzerine iri parçalanmış olan 1 su bardağı cevizi ilave edinÜzerine elinizle parçalayıp kırılmış olan 1 paket petibör bisküviyi ilave edinve karıştırın

Tencereye 4 su bardağı sütü alın


Üzerine 7 çorba kaşığı toz şeker,7 çorba kaşığı irmik Ve 1 paket vanilyayı ilave edinSürekli karıştırarak irmikli pudingi pişirinYuvarlak bir çemberi servis tabağına yerleştirinÇemberin zemin kısmına irmikli pudingi İlave edinİrmikli muhallebenin üzerine balkabağını ilave edinBalkabağının üzerini yeşil fıstık,hindistan cevizi ve fındık ile süsleyinTatlınız soğuduktan sonra çemberinden çıkartın ve soğuk olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla