Konu
:
Portakallı Elmasiye 2
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Elmasiye 2
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Elmasiye 2
Portakallı Elmasiye Tarifi - Portakallı Elmasiye Yapılışı - Portakallı Elmasiye Nasıl Yapılır - Portakallı Elmasiye Malzemeleri
500 gr
portakal suyu
500 gr
su
40 gr
jelatin (16 yaprak)
250 gr
toz şeker
5 yumurtanın beyazı
Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız
Normal su ile ıslarsanız kuvvetinden kaybeder
Eğer ıslamazsanız berrak olmaz ve kokar
İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız
Su, meyve suyu, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız
İçinde karıştırdığınız spatulayı çıkarıp 10 dakika dinlendiriniz
Temiz bir peçete veya 3, 4 katlı tülbentten karıştırmadan, üzerinde toplanan yumurta beyazını parçalayıp, bastırmadan yalnız berrak suyu süzünüz
Bardaklarda portakal dilimleri ile servis ediniz
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul