Konu
:
Macaron
Yalnız Mesajı Göster
Macaron
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Macaron
Macaron Tarifi - Macaron Nasıl Yapılır - Macaron Malzemeleri
Macaro
1- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı
2- Mutlaka bir şeker derecesi kullanılmalı
3- Merengin (yumurta akı) kıvamı kaşıkla kesilebilecek kadar katı olmalı
4- Mereng hazırlanırken hep aynı yöne çırpılmalı
5- Macaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa macaronlar çatlar
6- Merengi ve kurabiyeleri yaparken kullandığınız ekipman kuru olmalı
7- İç dolgusu için rengi ne kadar baskın olursa olsun taze meyve kullanılmamalı
8- Renkli kremalar için fildişi küvertür kullanılmalı
9- Su ve şeker karışımı 115 dereceye geldiğinde yumurta akı çırpılmaya başlanmalı, 118 dereceye gelince kar gibi olan merenge eklenmeli
Malzemeleri:
125 gr pudra şekeri
125 gr toz badem
120 gr toz şeker
50 gr su
80 gr yumurta akı
Yapılışı:
1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin
(Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin)
2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın
3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın
4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin
5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin
(yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin)
6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın
Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın
7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin
Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul