Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlısı



Bayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Nasıl Yapılır - Bayram Tatlısı Malzemeleri


Malzemeler:


Yarım kilo un (elenmiş)

3 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

Bir tutam tuz

3 çorba kaşığı yoğurt


Yufkayı açmak için:


Nişasta (buğday nişastası)


İçi için:


500 gr dövülmüş ceviz içi


Üzeri için:




1 su bardağı sıvıyağ ya da 1 su bardağı tereyağı


Şerbeti için:


5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

yarım limon suyu


Yapılışı:


1- Şeker ve suyu ocağa alın şeker tamamen eriyip su koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın


2- Yoğurma kabına un ve geriye kalan tüm malzemeyi alarak kulak memesi kıvamına bir hamur elde edene kadar yoğurun


3- Hazırladığınız hamurdan yaklaşık 25-30 beze çıkacak, bu bezeleri elinizde yuvarlayın ve tezgaha koyarak üzerine bir bez örtün Bu şekilde yaklaşık yarım saat dinlendirin


4- Tezgaha nişasta serpin ve oklava ile bezeleri tepsi büyüklüğünde açın Yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serperek oklavaya sarın


5- Sardığınız yufkayı oklavanın iki tarafından ortaya doğru büzün Yırtmadan ya da açılmadan yavaşça oklavadan çıkartın Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dizin Tüm yufkalara tek tek aynı işlemi uygulayın


6- Baklavanın üzerine yağı gezdirin 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbeti gezdirin Şerbetini çekince servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla