Konu
:
Bayram Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlısı
Bayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Nasıl Yapılır - Bayram Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler:
Yarım kilo un (elenmiş)
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
Yufkayı açmak için:
Nişasta (buğday nişastası)
İçi için:
500 gr dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:
1 su bardağı sıvıyağ ya da 1 su bardağı tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
1- Şeker ve suyu ocağa alın şeker tamamen eriyip su koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin
4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın
2- Yoğurma kabına un ve geriye kalan tüm malzemeyi alarak kulak memesi kıvamına bir hamur elde edene kadar yoğurun
3- Hazırladığınız hamurdan yaklaşık 25-30 beze çıkacak, bu bezeleri elinizde yuvarlayın ve tezgaha koyarak üzerine bir bez örtün
Bu şekilde yaklaşık yarım saat dinlendirin
4- Tezgaha nişasta serpin ve oklava ile bezeleri tepsi büyüklüğünde açın
Yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serperek oklavaya sarın
5- Sardığınız yufkayı oklavanın iki tarafından ortaya doğru büzün
Yırtmadan ya da açılmadan yavaşça oklavadan çıkartın
Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dizin
Tüm yufkalara tek tek aynı işlemi uygulayın
6- Baklavanın üzerine yağı gezdirin
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Şerbetini çekince servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul