Konu
:
Limonlu Pay
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Pay
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Pay
limonlu tatlı tarifler
125 gr Margarin + 1/2 Su bardağı pudra şekeri ocakta karıştırılarak eritilir ve soğumaya bıkarılır
Soğuduktan sonra (!) 2 Su bardağı un + 1 çırpılmış yumurta + 1/2 paket kabartma tozu eklenerek yoğurulur
22 cm'lik kelepçeli kalıba yerleştirip 200 derecede 20 dk fırınlanır
1 Paket vanilyalı puding 2,5 su bardağı süt + 1 limon kabuğu rendesi + 2 kaşık limon suyu ile pişirilir
(Pişmenin ardından 1 çay bardağı ince çelikmiş fındık ilavesi önerilir)
Pişip soğumuş hamurun üzerine puding yayılır ve buzdolabında 1 saat soğumaya bırakılır
1 Paket limon aromalı jöle 2 çay bardağı kaynamış su + 2 çay bardağı soğuk su formülasyonuyla hazırlanıp bozdolabında soğumuş olan puding katmanının üzerine dökülür
3 Saat kadar buzdolabında bekledikten sonra kelepçelerden kurtarılır, afiyetle yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul