Konu: Limonlu Pay
Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Pay

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Pay



limonlu tatlı tarifler

125 gr Margarin + 1/2 Su bardağı pudra şekeri ocakta karıştırılarak eritilir ve soğumaya bıkarılır Soğuduktan sonra (!) 2 Su bardağı un + 1 çırpılmış yumurta + 1/2 paket kabartma tozu eklenerek yoğurulur 22 cm'lik kelepçeli kalıba yerleştirip 200 derecede 20 dk fırınlanır

1 Paket vanilyalı puding 2,5 su bardağı süt + 1 limon kabuğu rendesi + 2 kaşık limon suyu ile pişirilir (Pişmenin ardından 1 çay bardağı ince çelikmiş fındık ilavesi önerilir)

Pişip soğumuş hamurun üzerine puding yayılır ve buzdolabında 1 saat soğumaya bırakılır

1 Paket limon aromalı jöle 2 çay bardağı kaynamış su + 2 çay bardağı soğuk su formülasyonuyla hazırlanıp bozdolabında soğumuş olan puding katmanının üzerine dökülür 3 Saat kadar buzdolabında bekledikten sonra kelepçelerden kurtarılır, afiyetle yenir

Alıntı Yaparak Cevapla