Konu
:
Dolandırma
Yalnız Mesajı Göster
Dolandırma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dolandırma
Şerbetli Tatlı - Tatlı Tarifi -
MALZEMELER
5
5 su bardagi un
2 adet yumurta
1 çay kasi karbonat
2 çorba kasigi yogurt
1 tutam tuz
2
5 su bardagi ceviz içi
4 su bardagi nisasta
4 su bardagi toz seker
4 su bardagi su
YAPILIŞI
Genis bir kabin içine unu eleyin
Ortasini havuz gibi açip 2 yumurta, bir tutam tuz, 2 çorba kasigi yogurt ve karbonat ekleyip karistirin
Ilik su ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlayin
Üzerine nemli bez örterek 15-20 dakika dinlendirin
Hamurdan küçük parçalar kopararak bezeler yapin
Nisasta serperek sigara kagidi inceliginde yufkalar açin
Yufkayi ikiye katlayip ön kismina oklavayi yerlestirin
Oklavanin önüne kiyilmis ceviz, eritilmis tereyagi gezdirip oklavaya sarin
Elinizle bükerek oklavadan çikarin
3 cm genisliginde parçalar kesip yaglanmis tepsiye yan yana dizin
1 su bardagi eritilmis tereyagini üzerine gezdirin
Orta hararetli firinda pembelesinceye kadar kizartin
Firindan çikararak sogutun
Bu arada surubu hazirlamak üzere su ve sekeri kaynatin
Atesten almadan önce çeyrek limon suyu ilave edin
Iliklasinca sogumus olan tepsinin üzerine gezdirerek dökün
Tatli, surubu tamamen çekinceye kadar bekletin
Üzerine ceviz içi ve ince dövülmüs fistik serptikten sonra dilimleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul