Yalnız Mesajı Göster

Ananas Kayıkları

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananas Kayıkları



ananaslı tatlı - tatlı - tatlı tarifi




Malzemeler:


Hamur:

1,5 çay bardağı su

25 g margarin

1 tatlı kaşığı toz şeker

1,5 çay bardağı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yumurta

Yarım paket Kabartma Tozu

Krema:

1 paket Çikolatalı Krem Şanti

1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve)

5 dilim ananas (konserve)

20 g bitter çikolata

Hazırlanışı:


Hamur: Su, margarin ve şekeri kaynatın Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın Bu hamuru krema torbasına doldurun Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve pişirin


Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika

Soğutup ortalarından keserek ikiye ayırın

Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 2-3 dakika çırpın Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın


Çikolatayı benmari usulü eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla