Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı



Malzemeler:

4 ayva

4 elma

1 5 su btoz şeker

karanfil

su

kırmzı gıda boyası

Üzeri için:


muz

nar

kaymak

yeşil fıstık


Hazırlanışı:

Ayvaları ortadan 2 ye kesin Ayvaların çekirdek yataklarını çıkartın İçine gıda boyası katılmış suyun içine alarak kapağı kapalı pişirin Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyin


Yüzde seksen pişmiş olan ayvaları fırın kabına çıkarın Ayvaların ortasına rendelenmiş elmaları paylaştırın Daha sonra her birinin üzerine sırasıyla ayva çekirdeğini, karanfili ve toz şekeri ekleyin Fırın kabının içine ayvaları pişirdiğiniz sudan dökerek üzerini önce yağlı kağıtla daha sonra folyo ile kapatın 160 derecede yaklaşık 1 saat pişirin



Pişen ayvaları servis tabağına alınÜzerine dilimlenmiş muz, kaymak ve yeşil fıstık ekleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla