Konu
:
Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı
Malzemeler:
4 ayva
4 elma
1
5 su b
toz şeker
karanfil
su
kırmzı gıda boyası
Üzeri için:
muz
nar
kaymak
yeşil fıstık
Hazırlanışı:
Ayvaları ortadan 2 ye kesin
Ayvaların çekirdek yataklarını çıkartın
İçine gıda boyası katılmış suyun içine alarak kapağı kapalı pişirin
Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyin
Yüzde seksen pişmiş olan ayvaları fırın kabına çıkarın
Ayvaların ortasına rendelenmiş elmaları paylaştırın
Daha sonra her birinin üzerine sırasıyla ayva çekirdeğini, karanfili ve toz şekeri ekleyin
Fırın kabının içine ayvaları pişirdiğiniz sudan dökerek üzerini önce yağlı kağıtla daha sonra folyo ile kapatın
160 derecede yaklaşık 1 saat pişirin
Pişen ayvaları servis tabağına alın
Üzerine dilimlenmiş muz, kaymak ve yeşil fıstık ekleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul