Yalnız Mesajı Göster

Çerezli Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerezli Tart



çerezli tart yapımı - tatlı tarifi - çerez- tatlılar





Malzemeler:

Hamur:

1 yumurta

75 g margarin

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı bal

2,5 su bardağı yulaf ezmesi

2-3 yemek kaşığı un

1 paket Kabartma Tozu

Çerezli karışım:

1,5 çay bardağı bal

50 g margarin

1 paket vanilya

1 su bardağı kuru erik (ikiye kesilmiş)

10 adet kuru kayısı (küçük parçalar halinde kesilmiş)

8 adet kuru incir (küçük parçalar halinde kesilmiş)

1 çay bardağı kuru üzüm

1 çay bardağı yaprak badem

1,5 çay bardağı fındık kırığı

Hazırlanışı:

Hamur: Yumurta, margarin, şekerli vanilin, bal, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpın 25x30 cm ölçülerindeki yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile yayın

Çerezli karışım: Bal, margarin ve şekerli vanilini bir tencerede tamamen çözülünceye kadar karıştırarak ısıtın Ocaktan alıp üzerine erik, kayısı, incir, kuru üzüm, badem ve fındık kırığını ilave edin İyice karıştırın ve hamurun üzerine yayıp pişirin


Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Soğutup üstü kapalı 2-3 saat dinlendirin Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla