Konu
:
Helva Hakani
Yalnız Mesajı Göster
Helva Hakani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Helva Hakani
Malzemeler:
10 kişilik
1
5 su bardağı un
1
5 su bardağı nişasta
1
5 su bardağı pirin unu
6 su bardağı tozşeker
5 su bardağı süt
300 gram tereyağı
Hazırlanışı: Un, nişasta, pirinç unu yağla tencereye konur
Kısık ateşte meyanesi gelinceye kadar kavrulur (rengi sararana kadar)
Şeker süt ile ayrı bir tencerede kaynatılır
Meyanenin üzerine dökülür
Tencerenin kapağı hemen kapatılır
Ocak kapatılır
15 dakika sonra kepçenin tersi ile ezilir
Servis tabağına alınır
Üzerine arzuya göre ceviz serpilip servis yapılır
Not:
Bu helva Osmanlı saraylarında özellikle kandil günlerinde pişirilirdi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul