Konu: Helva Hakani
Yalnız Mesajı Göster

Helva Hakani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helva Hakani





Malzemeler:

10 kişilik


15 su bardağı un

15 su bardağı nişasta

15 su bardağı pirin unu

6 su bardağı tozşeker

5 su bardağı süt

300 gram tereyağı



Hazırlanışı: Un, nişasta, pirinç unu yağla tencereye konur Kısık ateşte meyanesi gelinceye kadar kavrulur (rengi sararana kadar) Şeker süt ile ayrı bir tencerede kaynatılır Meyanenin üzerine dökülür Tencerenin kapağı hemen kapatılır Ocak kapatılır 15 dakika sonra kepçenin tersi ile ezilir Servis tabağına alınır Üzerine arzuya göre ceviz serpilip servis yapılır


Not: Bu helva Osmanlı saraylarında özellikle kandil günlerinde pişirilirdi

Alıntı Yaparak Cevapla