Yalnız Mesajı Göster

Portakal Soslu İrmik Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Soslu İrmik Tatlısı



Malzemeler:

4 su b süt

1 su b toz şeker

6 çorba k irmik

1 çorba k nişasta

Sosu için:


4 portakal

1 çay b toz şeker

1 tatlı k nişasta


Hazırlanışı:

Tencereye 4 su bardağı sütü alınSütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,6 çorba kirmik ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edinSürekli karıştırarak kremayı pişirinİrmikli karışımı kalıba alınİrmikli tatlıyı soğumaya bırakınSoğduktan sonra tatlıyı buzdolabın alın bekletin


Sosu için 4 adet portakalın kabuklarını soyunPortakalı küp olarak kesinTavaya portakalları ilave edinÜzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edinAz mktarda su ilave edip kaynatın1 tatlı kaşığı nişastayı su ile açınNişastayı portakalların üzerine ilave edin ve kaynatın Buzdolabından irmikli tatlıyı çıkartınİrmikli tatlının üzerine portakallı sosu dökerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla