Konu
:
Portakal Soslu İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Soslu İrmik Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Soslu İrmik Tatlısı
Malzemeler:
4 su b
süt
1 su b
toz şeker
6 çorba k
irmik
1 çorba k
nişasta
Sosu için:
4 portakal
1 çay b
toz şeker
1 tatlı k
nişasta
Hazırlanışı:
Tencereye 4 su bardağı sütü alın
Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,6 çorba k
irmik ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edin
Sürekli karıştırarak kremayı pişirin
İrmikli karışımı kalıba alın
İrmikli tatlıyı soğumaya bırakın
Soğduktan sonra tatlıyı buzdolabın alın bekletin
Sosu için 4 adet portakalın kabuklarını soyun
Portakalı küp olarak kesin
Tavaya portakalları ilave edin
Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edin
Az mktarda su ilave edip kaynatın
1 tatlı kaşığı nişastayı su ile açın
Nişastayı portakalların üzerine ilave edin ve kaynatın Buzdolabından irmikli tatlıyı çıkartın
İrmikli tatlının üzerine portakallı sosu dökerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul