Konu
:
Bademli Keşkül
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Keşkül
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Keşkül
Malzemeler
1 litre süt
200 gr toz şeker
100 gr nişasta
2 adet yumurta sarısı
Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya
1 kahve fincanı çekilmiş file badem
Tarifi
Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin
Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın
Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin
Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın
2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin
Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun
2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın
Soğuk servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul