Konu
:
Sultan Aşure
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Aşure
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Aşure
sultan aşure tarifi
500 gr
buğday
1 su b
nohut
2 su b
süt
1 su b
kurufasulye
1 kase kuru üzüm
1 kase kuru kayısı
1 kase incir
1 su b
pirinç
1 çay b
gülsuyu
1 kase ceviz
1 kase kuşüzümü
1
5 kg
toz şeker
1 nar
3 çorba k
nişasta
1 elma
1 portakal
1 haşlanmış mısır
1 kase kestane
tarçın
çam fıstığı
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tencereye 10 su bardağı su alınır
Üzerine pirinç
ilave edilerek bir süre haşlanır
daha sonra haşlanmış buğday
ve tozşeker eklenir
kaynayınca haşlanmış nohut ve kuru fasülye
ilave edilir
daha sonra incir başka bir tencerede kaynayan
suda bir süre bekletildikten sonra alınarak tencereya katılır
incirin haşlandığı suda küp doğranmış kayısılar da bir süre
haşlanır ve tencereye eklenir
aynı suda kuru üzüm de haşlanarak
suyuyla beraber ilave edilir
haşlanmış kestane ve mısır ilave
edilir
İçine portakal kabuğu rendesi ilave edilir
kıvamını bağlamak
için nişasta , 2 su b
süt ve gülsuyuyla çırpılarak tencereye azar
azar ilave edilir
en son elmalar ufak küp doğranarak eklenir
pişince
ocaktan alınır
ilk sıcaklığı çıkınca ceviz, nar ve fındıkla ya da istenen
kuru yemişlerle süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul