Konu
:
Taze Peynirli Şekerpare
Yalnız Mesajı Göster
Taze Peynirli Şekerpare
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Peynirli Şekerpare
Taze Peynirli Şekerpare Tarifi - Taze Peynirli Şekerpare Yapılışı - Taze Peynirli Şekerpare Nasıl Yapılır
Malzemeler
200 gr
taze keçi peyniri
125 gr
yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su tepeli su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paketten biraz fazla)
1 paket vanilya
1 silme çay kaşığı tuz
Şurubu için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Peynirli tatlının yapılışı
Un ve irmik haricindeki tüm malzemeleri karıştırın
İrmiği koyun, unuda azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin
Ununu fazla kaçırırsanız istenen gevrekliği elde edemezsiniz
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp
yağlanmamış
tepsiye dizin
Ayırdığınız yumurta sarısından üzerlerine sürün
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına tatlıları sürün
Kabarıp kızarmaya başlayınca fırını 175 dereceye indirin
Nar gibi kızaran tatlıları fırından alın
Diğer tarafta şeker su ve limonu tencereye alın
Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika boyunca kaynattığınız şerbeti, sıcakken, soğuk tatlının üzerine dökün
Tatlıyı en az 3-4 saat şurupta bekletin
NOT:
Keçipeyniri bulma imkanınız yoksa, suyu alınmış, herhangi bir tuzsuz peynirde kullanabilirsiniz
Lor peyniride olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul