Yalnız Mesajı Göster

Taze Peynirli Şekerpare

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Peynirli Şekerpare




Taze Peynirli Şekerpare Tarifi - Taze Peynirli Şekerpare Yapılışı - Taze Peynirli Şekerpare Nasıl Yapılır





Malzemeler
  • 200 gr taze keçi peyniri
  • 125 gr yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 su tepeli su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paketten biraz fazla)
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme çay kaşığı tuz
Şurubu için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Peynirli tatlının yapılışı
  • Un ve irmik haricindeki tüm malzemeleri karıştırın
  • İrmiği koyun, unuda azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin Ununu fazla kaçırırsanız istenen gevrekliği elde edemezsiniz
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp yağlanmamış tepsiye dizin
  • Ayırdığınız yumurta sarısından üzerlerine sürün
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına tatlıları sürün
  • Kabarıp kızarmaya başlayınca fırını 175 dereceye indirin
  • Nar gibi kızaran tatlıları fırından alın
  • Diğer tarafta şeker su ve limonu tencereye alın
  • Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika boyunca kaynattığınız şerbeti, sıcakken, soğuk tatlının üzerine dökün
  • Tatlıyı en az 3-4 saat şurupta bekletin
NOT:Keçipeyniri bulma imkanınız yoksa, suyu alınmış, herhangi bir tuzsuz peynirde kullanabilirsiniz Lor peyniride olabilir



Alıntı Yaparak Cevapla