Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Şerbetli Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Şerbetli Tatlı



Haşhaşlı Şerbetli Tatlı Tarifi - Haşhaşlı Şerbetli Tatlı Nasıl Yapılır - Haşhaşlı Şerbetli Tatlı Malzemeleri




***Haşhaşlı Şerbetli Tatlı***
Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (benim yoğurdum cıvıktı)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 15 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şurup için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • Üçte bir çay kaşığı tuz

  • Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
  • Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın
  • Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın
  • Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün
  • Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün
  • Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin
  • Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın
  • Şeker eriyene kadar karıştırın tuzunu atın 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün
  • Ya da önce şerbeti pişirin Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün
  • Arzuya göre üzerine kremşanti dökün
  • 2 saat sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla