Yalnız Mesajı Göster

İftar İçin Kolay Milföylü Tatlı Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Kolay Milföylü Tatlı Tarifi



ramazan tatlıları - iftar tatlısı tarifi - şerbetli tatlılar - milföylü tatlılar

Malzemeler,



6 adet milföy hamuru

1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 adet yumurta akı

1 adet yumurta sarısı

Şerbeti için,


2 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı,


Şerbetini hazırlamak için küçük bir tencerede; şeker, su ve limon suyunu karıştırın

Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak iki taşım kaynatın

Şerbeti ocaktan indirip soğuması için bekletin

Tatlı harcını hazırlamak için derin bir kâsede; yumurta akı, tarçın, ceviz içi ve toz şekeri karıştırın

Milföy hamurlarından birini düz bir zemine serin, uç kısmına 2 yemek kaşığı cevizli harç koyun

Rulo şeklinde sıkıca sarın

Harç ve milföy hamuru bitene kadar işlemi tekrarlayın

Rulo milföy hamurlarını iki parmak genişliğinde dilimleyip tepsiye dizin

Üzerlerine yumurta sarısı sürün

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin

Tatlıyı fırından çıkarıp sıcakken, soğumuş şerbeti üzerine dökün

Oda sıcaklığında tatlı, şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla