Konu
:
Fıstıklı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Revani
Fıstıklı Revani Tarifi - Fıstıklı Revani Yapılışı - Fıstıklı Revani Nasıl Yapılır - Fıstıklı Revani Malzemeleri
Malzemeler :
Fıstıklı Revani
4 Yumurta
1 Su B
Toz Şeker
1 Çay B
İrmik
3 Çorba K
Tepeleme Un
2 Çorba K
Toz Ceviz
2 Çorba K
Toz Fındık
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti İçin:
4,5 Su B
Su
4 Su B
Toz Şeker
Yarım Limon
Üzeri İçin:
3 Çorba K
Dolmalık Fıstık
Hazırlanışı :
Yumurta ve şekeri mikser ile 4-5 dakika çırpıyoruz
İrmik, un ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam ediyoruz
Ceviz ve fındığı ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz
Dikdörtgen bir kalıbın tabanına yağlı kağıt koyup bol margarin sürüyoruz
Dolmalık fıstık serpip buzdolabında dinlendiriyoruz
Karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz
Şerbeti için, su şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz
Pişen revani soğuduktan sonra ters çevirip yağlı kağıdı kaldırıyoruz
Ilık şerbeti üzerine döküyoruz
Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul