Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi



Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi - Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi Yapılışı - Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi


  • 3 kilo kadar Havuç temizlenip, bütün olarak 4 su bardağı suyu ile düdüklü tencere de pişirin(Suyu dökmedim içtim zayi olmasın diye
  • Pişen havuçları robottan geçirin1 çay kaşık tuz ve 5 bardak üzüm pekmezi ile tekrar pişmeye bırakın
  • 1 saat sonra tencere kenarları biraz tutmaya başladı ( dibi degil)
  • Tarçın Yeni Bahar, Zencefil, Karanfil,az Zerdeçaldan oluşan bir yemek kaşığı tepeli baharat karışımını havuca ekleyin
  • Ayrıca 1 tatlı kaşığı evimizdeki köfte baharatından ve 1 yemek kaşığı da çörek otu ekleyin
  • 3 tepeli yemek kaşığı nişastayı bir kaseye koyup, bir fincan kadar suyla karıştırın Pişen karışımdan azıcık alarak dağlayın, havuca ekleyin, iyice kaynasın
  • 1 kase evimizdeki imkana göre ceviz, fındık gibi malzemeyide karıştırın
  • Hindistan cevizini tepsiye serpin, pişen karışımı fazla kalın olmadan h cevizinin üzerine dökün
  • Üzerinede bol hindistan cevizi serpip orta sıcaklıktaki fırında 25 dk kadar fırınlayın Afiyet Şifa olsun

Alıntı Yaparak Cevapla