Konu
:
Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi
Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi - Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi Yapılışı - Pekmezli Hakiki Cezerye Tarifi
3 kilo kadar Havuç
temizlenip, bütün olarak
4 su bardağı su
yu ile düdüklü tencere de pişirin
(Suyu dökmedim içtim zayi olmasın diye
Pişen havuçları robottan geçirin
1 çay kaşık tuz
ve
5 bardak üzüm pekmezi
ile tekrar pişmeye bırakın
1 saat sonra tencere kenarları biraz tutmaya başladı ( dibi degil)
Tarçın Yeni Bahar, Zencefil, Karanfil,az Zerdeçal
dan oluşan bir yemek kaşığı tepeli baharat karışımını havuca ekleyin
Ayrıca 1 tatlı kaşığı evimizdeki
köfte baharatı
ndan ve
1 yemek kaşığı da çörek otu
ekleyin
3 tepeli yemek kaşığı nişasta
yı bir kaseye koyup, bir fincan kadar suyla karıştırın
Pişen karışımdan azıcık alarak dağlayın, havuca ekleyin, iyice kaynasın
1 kase evimizdeki imkana göre
ceviz, fındık
gibi malzemeyide karıştırın
Hindistan cevizi
ni tepsiye serpin, pişen karışımı fazla kalın olmadan h
cevizinin üzerine dökün
Üzerinede bol hindistan cevizi serpip orta sıcaklıktaki fırında 25 dk kadar fırınlayın
Afiyet Şifa olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul