Konu
:
Pralinli Çikolatalı Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Pralinli Çikolatalı Armut Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pralinli Çikolatalı Armut Tatlısı
Armut tatlısı - Pralinli Çikolatalı Armut - Armut tatlısı nasıl yapılır - Armut tatlısı tarifi - Pralinli tatlı - Pralinli Çikolatalı Armut tatlısının hazırlanması
Bu tatlı çikolata sosu içerisindeki çikolatalı harcı ile diyeti bozduracak bir nefislikte
Son derce şık görünümü ile konuklarınızı feth edecek
5 adet armut
İki buçuk su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı tarçın
50 gram kırık çikolata
50 gram pralin
Çikolata sos için:
3/4 su bardağı çırpılmış kremşanti
1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çorba kaşığı tereyağı
50 gram bitter kırık çikolata
4 adet armudu soyup içlerini çıkartın
Bir tencereye dizip üzerine tozşekerin yarısını serpin
Üzerine suyu gezdirip kısık ateşte hafifçe pişirin
Soğumaya bırakın
Armutların yan kısımlarından elma dilimi şeklinde parça kesin
Kalan armudu rendeleyin
Üzerine kalan tozşeker, çikolata,1 çorba kaşığı tarçın ve kırık pralin parçaları ekleyip karıştırın
Karışım ile armutların içini doldurun
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20dakika pişirin
Çikolata sos için kremşanti ve 1 çorba kaşığı tozşekeri bir kapta kaynatın
Kırık çikolataları ilave ederek iyice karıştırın
Tereyağı ilave ederek tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın
Armutlar soğuduktan sonra çikolata sos ile servis yapın
Affyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul