Yalnız Mesajı Göster

Pralinli Çikolatalı Armut Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pralinli Çikolatalı Armut Tatlısı



Armut tatlısı - Pralinli Çikolatalı Armut - Armut tatlısı nasıl yapılır - Armut tatlısı tarifi - Pralinli tatlı - Pralinli Çikolatalı Armut tatlısının hazırlanması


Bu tatlı çikolata sosu içerisindeki çikolatalı harcı ile diyeti bozduracak bir nefislikte Son derce şık görünümü ile konuklarınızı feth edecek


5 adet armut


İki buçuk su bardağı tozşeker


Yarım su bardağı su


1 çorba kaşığı tarçın


50 gram kırık çikolata


50 gram pralin


Çikolata sos için:


3/4 su bardağı çırpılmış kremşanti


1 çorba kaşığı tozşeker


Yarım çorba kaşığı tereyağı


50 gram bitter kırık çikolata


4 adet armudu soyup içlerini çıkartın Bir tencereye dizip üzerine tozşekerin yarısını serpin Üzerine suyu gezdirip kısık ateşte hafifçe pişirinSoğumaya bırakın Armutların yan kısımlarından elma dilimi şeklinde parça kesin Kalan armudu rendeleyin Üzerine kalan tozşeker, çikolata,1 çorba kaşığı tarçın ve kırık pralin parçaları ekleyip karıştırın Karışım ile armutların içini doldurun Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20dakika pişirin Çikolata sos için kremşanti ve 1 çorba kaşığı tozşekeri bir kapta kaynatın Kırık çikolataları ilave ederek iyice karıştırın Tereyağı ilave ederek tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın Armutlar soğuduktan sonra çikolata sos ile servis yapın


Affyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla