Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlısı Tarifleri



bayram tatlıları - şerbetli tatlılar - baklava nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri

malzemeler:


şekerpare için:


1 paket margarin, oda sıcaklığında

1 su bardağı pudra şekeri

4 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı hindistan cevizi

2 yumurta

4 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

şerbeti için:


3 su bardağı şeker

4 su bardağı su

yarım limonun suyu

üzerlerine:


fındık içi


Şekerparelerin hazırlanması:

1 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri,

4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi,

2 yumurta, 4 su bardağı un,

1 paket vanilya ve 1 paket kabartma

tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin

(unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)

2 Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük

parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin

3 Önceden ısıtılmış fırında pişirin

Şerbetin hazırlanması:


1 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı

suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan

5 dakika sonra yarım limonun suyunu

ekleyip kısa bir süre daha kaynatın

2 Ateşten alıp ılıtın

3 Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin

3 dakika sonunda ılık olan şerbeti

(püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı)

şekerparelerin üzerine gezdirin

4 Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp

servis yapacağınız zamana kadar bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla