Konu
:
Bayram Tatlısı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlısı Tarifleri
06-27-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlısı Tarifleri
kolay pratik revani
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
3 çay bardağı yoğurt
50 gr eritilmiş margarin
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
hindistan cevizi
Şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
yarım limon
Yapılışı
Şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın
kıvama gelince şerbetin içinden limonu çıkarın
şerbeti soğutun
yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın
yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın
un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın
yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen bir borcama hamuru boşaltın
önceden ısıtılmış 200C fırında her tarafı iyice kızarana kadar pişirin
(son birkaç dakika 150C'de pişirebilirsiniz
) fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün
şerbeti çekene kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul