Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlısı Tarifleri



kolay pratik revani

Malzemeler:


3 adet yumurta

1 çay bardağı tozşeker

3 çay bardağı yoğurt

50 gr eritilmiş margarin

3 çay bardağı un

3 çay bardağı irmik

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

hindistan cevizi

Şerbet için:


4 su bardağı toz şeker

4,5 su bardağı su

yarım limon

Yapılışı


Şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın kıvama gelince şerbetin içinden limonu çıkarın şerbeti soğutun yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen bir borcama hamuru boşaltın önceden ısıtılmış 200C fırında her tarafı iyice kızarana kadar pişirin (son birkaç dakika 150C'de pişirebilirsiniz) fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün şerbeti çekene kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla