Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 06-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlısı Tarifleri



fındıklı gül tatlısı

Fındıklı gül tatlısı malzemeleri


2 su bardağı un


1 su bardağı irmik


1 çay bardağı ayçiçeği yağı


1 çay bardağı yoğurt


125 gr margarin


1 paket kabartma tozu


1 tutam kırmızı gıda boyası


İç malzeme için


100 gr fındık


Şerbeti için


4 su bardağı su


4 su bardağı toz şeker


Yarım limonun suyu

Fındıklı gül tatlısı hazırlanışı


Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin,

ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın

Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin

Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin

Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin

3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde

yan yana yerleştirin Bir kere yuvarlayıp ortadan

ikiye keserek ters çevirin 3 yuvarlak parçadan

2 gül şekli elde edin Ortalarına birer fındık yerleştirin

170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin

Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın

Gül tatlıları piştikten sonra 5

dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün

Servis yapın Fındıklı gül tatlısı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla