Konu
:
Bayram Tatlısı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlısı Tarifleri
06-27-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlısı Tarifleri
fındıklı gül tatlısı
Fındıklı gül tatlısı malzemeleri
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
1 tutam kırmızı gıda boyası
İç malzeme için
100 gr fındık
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Fındıklı gül tatlısı hazırlanışı
Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin,
ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın
Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin
Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin
Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin
3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde
yan yana yerleştirin
Bir kere yuvarlayıp ortadan
ikiye keserek ters çevirin
3 yuvarlak parçadan
2 gül şekli elde edin
Ortalarına birer fındık yerleştirin
170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın
Gül tatlıları piştikten sonra 5
dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün
Servis yapın
Fındıklı gül tatlısı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul