Konu
:
Bayram Tatlısı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlısı Tarifleri
06-27-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlısı Tarifleri
incir tatlısı
İncir tatlısı malzemeleri
400 gr kuru incir
1
5 su bardağı ceviz içi
1
5 su bardağı su
İncir tatlısı hazırlanışı
Kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin
Üzerlerini biraz geçecek şekilde su ekleyin
Bir tencereye alıp kaynatın
Suyu çekip yumuşayana kadar 8 saat tencerede bekletin
Her bir incirin tepe kısmından cevizleri doldurup fırın tepsisine dizin
İncirleri beklettiğiniz suyun kalanını tepsiye ilave edin
175 dereceye ayarlı fırında incirler hafif koyu renk alana ve suyunu çekene kadar pişirip servis yapın
İncir tatlısı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul