Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 06-27-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlısı Tarifleri



incir tatlısı

İncir tatlısı malzemeleri


400 gr kuru incir


15 su bardağı ceviz içi


15 su bardağı su

İncir tatlısı hazırlanışı


Kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin Üzerlerini biraz geçecek şekilde su ekleyin Bir tencereye alıp kaynatın Suyu çekip yumuşayana kadar 8 saat tencerede bekletin Her bir incirin tepe kısmından cevizleri doldurup fırın tepsisine dizin İncirleri beklettiğiniz suyun kalanını tepsiye ilave edin 175 dereceye ayarlı fırında incirler hafif koyu renk alana ve suyunu çekene kadar pişirip servis yapın İncir tatlısı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla