Konu
:
Bayram Tatlısı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlısı Tarifleri
06-27-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlısı Tarifleri
burma baklava
MS"]/burmabaklava82kpsyd7qjo
jpg" border="0" alt="">
Burma baklava malzemeleri
12 baklava yufkası
1
5 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
150 gr tereyağı
Şerbet için
2
5 su bardağı toz şeker
2
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Burma baklava:
Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın
Tereyağını eritin
6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin
Ortadan ikiye kesin
Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın
İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin
Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin
10 cm uzunluğunda dilimlere bölün
Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın
Burma baklava artık hazır, afiyet olsun
Bayram Baklavası
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul