Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlısı Tarifleri

Eski 06-27-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlısı Tarifleri



burma baklava

MS"]/burmabaklava82kpsyd7qjojpg" border="0" alt="">
Burma baklava malzemeleri


12 baklava yufkası


15 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı


150 gr tereyağı

Şerbet için


25 su bardağı toz şeker


25 su bardağı su


Yarım limonun suyu

Burma baklava:


Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın


Tereyağını eritin 6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin Ortadan ikiye kesin


Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin


Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin 10 cm uzunluğunda dilimlere bölün Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın

Burma baklava artık hazır, afiyet olsun


Bayram Baklavası

Alıntı Yaparak Cevapla