Konu
:
Badem Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Badem Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Badem Tatlısı
Badem Tatlısı Yapılışı - Badem Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri
Malzemeler:
8 yumurta
1 su bardağı un
100 gr file badem
Yarım çay kaşığı vanilya
2
5 su bardağı su
1 çay bardağı tozşeker
200 gr çekilmiş badem
50 gr margarin
2 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın
Sarıları ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte çırpma teli ile 10 dakika karıştırarak pişirin
Ocaktan alıp ılıtın
Un, vanilya, çekilmiş badem ve margarini ilave edin ve mikserle çırpın
Yumurta aklarını bir kasede köpük köpük olana kadar çırpın
Yumurta sarılı karışıma ekleyip karıştırın
Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün
Üzerini spatula ile düzeltip file bademleri serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pişirin
Şerbet için bir tencerede su, limon suyu ve şekeri 5 dakika kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün
Dilimleyip servis yapın
Badem tatlısı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul