Konu
:
Çilekli Milföy Tartı
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Milföy Tartı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Milföy Tartı
milföy tart nasıl yapılır - milföy çilekli pasta - milföy ile çilekli tart tarifi - kremalı milföyMalzemeler:
250 gr
un (10 çorba kaşığı dolusu)
250 gr
margarin
1 kahve kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
300 gram çilek
100 gr
pudraşekeri
1 çorba kaşığı kayısı marmelatı
Açma payı un
Tarifi:
Yaprak hamurunu hazırlayınız
Son turdan sonra hamuru iki parçaya ayırınız
(Biri büyük, biri biraz küçük olarak
)
Büyük parçayı yuvarlak açıp, tart kalıbınıza bu parçayı yerleştiriniz
Küçük parçayı da kalıptan biraz küçük açıp, bunu kalıptaki hamurun üzerine kenarlarda bolşuk kalacak şekilde koyunuz
Önceden ısıtılmış fırına koyup, 20-25 dakika pişiriniz
Fırından alıp, biraz soğutunuz
Çilekleri boş kalan boşluklarla tam ortaya üst üste koyunuz
Çileklerin üzerine bol pudra şekeri serpiniz
Elmaların üzerine biraz sulandırdığınız kayısı marmelatını sürünüz
Arzu edilirse beyaz krema veya kremşanti ile süsleyip, servis yapınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul