Yalnız Mesajı Göster

Sarma Kadayıf Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Kadayıf Tatlısı



kadayıflı tatlılar - şerbetli tatlı tarifleri - kadayıf tarifleri

Malzemeler,


Yarım kilo tel kadayıf

2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

3 yemek kaşığı tereyağı

3 adet yufka

Şerbet için,


5 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Üzeri için


Kaymak, toz Antep fıstığı

Hazırlanışı,


Şerbetini hazırlamak için tencerede şeker ve suyu karıştırıp kaynatın

Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın

Şerbeti ocaktan indirip soğuması için bekletin

Kadayıfı üç eşit parçaya bölün

Tezgâhın üzerine bir adet yufkayı serin

Üzerine kadayıfı yerleştirip ceviz için serpin

Yufkayı rulo şeklinde sarıp bıçakla parmak genişliğinde kesin

Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin

Kalan yufka, kadayıf ve ceviz içi için aynı işlemleri yapın

Her bir sarma kadayıfın üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

Pişen sarma kadayıfları fırından çıkarın

Kadayıfların üzerine şerbeti gezdirerek dökün

Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin

Servis tabağına alın

Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla