Konu
:
Sarma Kadayıf Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Sarma Kadayıf Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarma Kadayıf Tatlısı
kadayıflı tatlılar - şerbetli tatlı tarifleri - kadayıf tarifleri
Malzemeler,
Yarım kilo tel kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yufka
Şerbet için,
5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kaymak, toz Antep fıstığı
Hazırlanışı,
Şerbetini hazırlamak için tencerede şeker ve suyu karıştırıp kaynatın
Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın
Şerbeti ocaktan indirip soğuması için bekletin
Kadayıfı üç eşit parçaya bölün
Tezgâhın üzerine bir adet yufkayı serin
Üzerine kadayıfı yerleştirip ceviz için serpin
Yufkayı rulo şeklinde sarıp bıçakla parmak genişliğinde kesin
Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin
Kalan yufka, kadayıf ve ceviz içi için aynı işlemleri yapın
Her bir sarma kadayıfın üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Pişen sarma kadayıfları fırından çıkarın
Kadayıfların üzerine şerbeti gezdirerek dökün
Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin
Servis tabağına alın
Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul