Konu
:
Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf
Kadayıf nasıl yapılır - Kadayıf yapılışı - Sarma kadayıf
Malzemeler:
200 gr
margarin
2 adet yufka
250 gr
tel kadayıf
Ceviz, fındık ve fıstık içi
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su Limon 1/4 dilim
Hazırlanışı:
İlk önce şerbet hazırlanır
Bunun için şeker ve su bir tencere içinde kaynatılır
Kaynadıktan sonra tencereye limon suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır
Kadayıfı bir tepsiye alıp daha sonra elinizle kadayıfı ince ince parçalar,haline getirin
Üzerine 200 gr
lık margarin ekleyin ve iyice yo-ğurun
Yufkanın 1 adetini düz bir zemine aldıktan sonra üzerine kadayıfın yarısını yayın
Dövülmüş ceviz, fındık ve fıstık içini ekleyin
Yufkayı rulo biçiminde sarın
Bıçakla dilim dilim kesin
Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin
Kalan margarini de küçük parçalar halinde doğrayıp kadayıfların üzerine koyun
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarmaya bırakın
Kadayıflar pişince üzerine soğumaya bırakılan şerbeti yavaşça gezdirin
Kadayıflar şerbeti iyice çektikten sonra servis tabağının yanına koyacağınız dondurma ile Dondurmalı Yufkalı Sarma Kadayıfınız servise hazır hale gelecektir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul