Yalnız Mesajı Göster

Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf



Kadayıf nasıl yapılır - Kadayıf yapılışı - Sarma kadayıf


Malzemeler:


200 gr margarin

2 adet yufka

250 gr tel kadayıf

Ceviz, fındık ve fıstık içi

Şerbeti için;


4 su bardağı şeker

3 su bardağı su Limon 1/4 dilim


Hazırlanışı:


İlk önce şerbet hazırlanır Bunun için şeker ve su bir tencere içinde kaynatılır Kaynadıktan sonra tencereye limon suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır Kadayıfı bir tepsiye alıp daha sonra elinizle kadayıfı ince ince parçalar,haline getirin


Üzerine 200 grlık margarin ekleyin ve iyice yo-ğurun Yufkanın 1 adetini düz bir zemine aldıktan sonra üzerine kadayıfın yarısını yayın Dövülmüş ceviz, fındık ve fıstık içini ekleyin Yufkayı rulo biçiminde sarın Bıçakla dilim dilim kesin Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin Kalan margarini de küçük parçalar halinde doğrayıp kadayıfların üzerine koyun


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarmaya bırakın Kadayıflar pişince üzerine soğumaya bırakılan şerbeti yavaşça gezdirin Kadayıflar şerbeti iyice çektikten sonra servis tabağının yanına koyacağınız dondurma ile Dondurmalı Yufkalı Sarma Kadayıfınız servise hazır hale gelecektir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla