Konu
:
Elma Monblan
Yalnız Mesajı Göster
Elma Monblan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Monblan
Elma Tatlısı - Elma Monblan Nasıl Yapılır - Elma Tatlısı Tarifi
Kullanılacak malzeme (6 kişilik) :
1500 gram elma,
200 gram toz şekeri,
2 desilitre su,
sadece sarısı rendelenmiş yarım limon kabuğu,
1 küçük paket vanilya tozuyla karıştırılmış 100 gram toz şekeri,
3 yumurta akı,
rendelenerek toz haline getirilmiş 1 çorba kaşığı çikolata
Yapımı:
Derince bir emaye tencereye suyla 200 gram toz şekerini koymalı ve kabı hafif bir ateşin üstüne oturtmalı
Rendelenmiş limon kabuğunu da kattıktan sonra şekerin erimesini beklemeli
Bu arada elmalardan 8 tanesinin kabuklarını soyduktan sonra özel aletiyle çekirdek-leriyle çekirdek yuvalarını çıkarmalı
Kalan elmaları kabuklarını soyduktan sonra İnce dilimlere doğrayıp çekirdek ve çekirdek yuvalarını çıkarıp atmalı
Önce tüm elmaları şerbete atıp bunları dağıtmayacak kadar pişirmeli
Sonra bunları süzerek tencereden çıkarmalı
Bu defa elma dilimlerini tenceredeki şerbetin içine atıp bunları tamamiyle dağılıncaya kadar kaynatmalı
Elma dilimleri dağılıp şerbetîyle birlikte koyuca bir marmelât durumuna gelince kabı ateşten indirmeli ve bir kenarda soğumaya bırakmalı
Beri yanda yumurta aklarını çırparken va-nilyalı toz şekerini katmalı ve karışımı kar köpüğü haline getirmeli
Pyrex yuvarlak bir kaba Önce dört tüm elmayı yerleştirmeli
Bunların üzerlerine üç elmayı onun üstüne de tek elmayı oturtmalı
Böylece elmalardan bir piramit elde etmeli
Bunun üstüne elmalı şerbeti dökerek elmalara sıvamalı
Kar köpüğü durumuna getirilmiş yumurta aklarını da kaşık kaşık aîıp piramidin üstüne sıvadıktan sonra kabı hafif ısılı fırına sürmeli
Yumurta akları kuruyup hafifçe gratine olunca ksbı fırından çıkarmalı, toz çikolatayı da üstüne serptikten sonra servis yapmalı
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul