Konu
:
Portakallı Tulumba Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Tulumba Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Tulumba Tatlısı
Portakallı Tulumba Tatlısı - Portakallı Tulumba Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
2 su b
su
2
5 su b
söke un
4 yumurta
50 gr
margarin
1 fiske sade organik tuz
1 tatlı k
toz şeker
1 çorba irmik
1 portakal kabuğu rendesi
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Şerbeti İçin
4
5 su b
toz şeker
3 su b
su
1 su b
portakal suyu
1 dilim limon
Hazırlanışı
Tencereye 2 su bardağı suyu alın
Üzerine 50 gr
margarin bir fiske tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin ve malzemeleri eritin
Su kaynayınca üzerine 2
5 su bardağı un ilave edin ve tahta kaşığın tersiye karıştırın ve hamuru pişirin
Hamuru daha sonra soğutun
Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin
Hamur soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırın ve karışıtırın
Daha sonra 1 çorba kaşığı irmik ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edin ve karıştırın
Daha sonra krema sıkma torbasına alın
Geniş bir tencereye sıvıyağ alın
Krema sıkma torbasından sıkın ve sıvıyağın içine dahil edin
Şerbeti için tencereye 4
5 su bardağı toz şeker,3 su bardağı su,1 su bardağı portaka suyu ve 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynamaya bırakın
Şerbeti daha sonra soğumaya bırakın
Tulumba tatlısını soğumuş olan şerbete batırın ve şerbetini çekince servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul