Yalnız Mesajı Göster

Ballı Tatlı Tarifleri

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Tatlı Tarifleri



ballı kek

Malzemeler:


*

225 g tuzsuz tereyagi (kuplere bolunmus, veya margarin)

*

200 g + 2 yk bal

*

100 g esmer seker

*

3 iri yumurta (cirpilmis)

*

300 g un

*

2 ck kabartma tozu

Yapilisi:


1

Firini 140 ye ayarlayin ve 20 cm capindaki bir kek kalibini yaglayin

2

Tereyagini, sekeri ve bali kucuk bir teflon tencereye alip kisik ateste tamamen sivilasincaya kadar isitin Karisim tamamen eriyip ozdeslesince atesi yukseltip bir dk kadar kaynamaya birakin ve sogumasi icin bekletin

3

Cirpilmis yumurtagi sogumus balli karisima ekleyip tahta bir kasikla iyice karistirin Unu ekleyip hepsi tamamen karisincaya kadar cirpin

4

Keki kaliba boslatio firina verin ve iyice kabarip altin rengini alana kadar (~50 - 60 dk) pisirin Batirdiginiz kurdan temiz cikiyorsa kekiniz pismis demektir

5

Pisen keki firinda sogumaya birakin, daha sonra kalibindan cikarip tabakta bir muddet dinlendirin Geri kalan bali bir kapta isitip pasta fircasi ile kekin uzerine surun Soguyunca servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla