Konu
:
Ballı Tatlı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Tatlı Tarifleri
06-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Tatlı Tarifleri
ballı kek
Malzemeler:
*
225 g tuzsuz tereyagi (kuplere bolunmus, veya margarin)
*
200 g + 2 y
k
bal
*
100 g esmer seker
*
3 iri yumurta (cirpilmis)
*
300 g un
*
2 c
k
kabartma tozu
Yapilisi:
1
Firini 140 ye ayarlayin ve 20 cm capindaki bir kek kalibini yaglayin
2
Tereyagini, sekeri ve bali kucuk bir teflon tencereye alip kisik ateste tamamen sivilasincaya kadar isitin
Karisim tamamen eriyip ozdeslesince atesi yukseltip bir dk kadar kaynamaya birakin ve sogumasi icin bekletin
3
Cirpilmis yumurtagi sogumus balli karisima ekleyip tahta bir kasikla iyice karistirin
Unu ekleyip hepsi tamamen karisincaya kadar cirpin
4
Keki kaliba boslatio firina verin ve iyice kabarip altin rengini alana kadar (~50 - 60 dk) pisirin
Batirdiginiz kurdan temiz cikiyorsa kekiniz pismis demektir
5
Pisen keki firinda sogumaya birakin, daha sonra kalibindan cikarip tabakta bir muddet dinlendirin
Geri kalan bali bir kapta isitip pasta fircasi ile kekin uzerine surun
Soguyunca servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul