Yalnız Mesajı Göster

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası



Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası - Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi



Malzemeler :

2 Su B Un

1 Çay B Süt

Yarım Çay B Sıvıyağ

1 Yumurta

2 Çorba K Sirke

1 Fiske Tuz

Açmak İçin:

Nişasta

Üzeri İçin:

Antep Fıstığı

100 Gr Tereyağı

Yarım Çay B Sıvıyağ

Şerbeti İçin:

3 Su B Toz Şeker

2,5 Su B Su

1 Dilim Limon

Hazırlanışı

Bir kabın içinde un, süt, yağ, yumurta, sirke ve tuz karıştırılır iyice yoğrulur hamur 8 beze halinde bölünür Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır


Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır Ardından ikiye bölünür (Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur


Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir


Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir

Alıntı Yaparak Cevapla