Konu
:
Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası
Yalnız Mesajı Göster
Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası
Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası - Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
Malzemeler :
2 Su B
Un
1 Çay B
Süt
Yarım Çay B
Sıvıyağ
1 Yumurta
2 Çorba K
Sirke
1 Fiske Tuz
Açmak İçin:
Nişasta
Üzeri İçin:
Antep Fıstığı
100 Gr
Tereyağı
Yarım Çay B
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
3 Su B
Toz Şeker
2,5 Su B Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Bir kabın içinde un, süt, yağ, yumurta, sirke ve tuz karıştırılır
iyice yoğrulur
hamur 8 beze halinde bölünür
Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır
Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır
Ardından ikiye bölünür
(Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz
) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur
Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir
Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır
Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur
Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul