Konu
:
Kara Helva tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kara Helva tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kara Helva tarifi
Malzemeleri
1 kg
un
250 gr
tereyağı
1 su bardağı pekmez
1 çorba kaşığı tozşeker
300 ml
su
100 gr
ceviz
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı
Unu yağsız tavada ve kısık ateşte rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun
Tereyağını ilave edin, una yedirinceye kadar karıştırmaya devam edip, ateşten alın
Pekmez, tozşeker, su ve cevizi iyice karıştırın, kavrulmuş una katıp, iyice harmanlayın
İki çorba kaşığı yardımıyla yumurta büyüklüğünde oval toplar yapıp, tabağa dizin
Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul