Yalnız Mesajı Göster

Kara Helva tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Helva tarifi



Malzemeleri

1 kg un

250 gr tereyağı

1 su bardağı pekmez

1 çorba kaşığı tozşeker

300 ml su

100 gr ceviz

2 çorba kaşığı hindistancevizi




Hazırlanışı

Unu yağsız tavada ve kısık ateşte rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun Tereyağını ilave edin, una yedirinceye kadar karıştırmaya devam edip, ateşten alın Pekmez, tozşeker, su ve cevizi iyice karıştırın, kavrulmuş una katıp, iyice harmanlayın İki çorba kaşığı yardımıyla yumurta büyüklüğünde oval toplar yapıp, tabağa dizin Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla