Konu
:
Vişneli Galeta Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Galeta Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Galeta Tatlısı
Vişneli Ekmek Tatlısı
Malzemeler:
1 su bardağı galete unu
1 kahve fincanı irmik
1/3 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( 1 tane kullandım)
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı vişne tanesi
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1 su bardağı şeker
1+1/4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Eğer taze vişne kullanıyorsanız çekirdeklerini çıkarıp bir miktar suda yumuşayana kadar kaynatıp suyunu süzün
Komposto vişne kullanıyorsanız suyunu süzmeniz yeterli
Sonra vişne tanelerini rondoda püre haline getirin
Tüm malzemeleri karıştırıp kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvamda hamur elde edin
1 bardak galete unu yeterli gelmezse hamurun kıvamını koyulaştırmak için biraz daha galete unu ekleyin
Yağlanmış tepsiye ( ben en küçük boy dikdörtgen borcam kabı kullandım) hamuru yayıp 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü biraz koyulaşana kadar (~25 dk
) pişirin
Bu sırada şerbet için şeker ve suyu ocakta kaynatın
7-8 dk
kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın
Tatlı piştikten sonra 10-15 dk
dinlendirip şerbeti dökün
Tatlı soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın
Dilerseniz vişne taneleri ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul