Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Galeta Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Galeta Tatlısı





Vişneli Ekmek Tatlısı


Malzemeler:

1 su bardağı galete unu

1 kahve fincanı irmik

1/3 su bardağı sıvıyağ

2 yumurta ( 1 tane kullandım)

1 çay bardağı şeker

1 su bardağı vişne tanesi

1 paket vanilya

1/2 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:


1 su bardağı şeker

1+1/4 su bardağı su

3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı:


Eğer taze vişne kullanıyorsanız çekirdeklerini çıkarıp bir miktar suda yumuşayana kadar kaynatıp suyunu süzün Komposto vişne kullanıyorsanız suyunu süzmeniz yeterli Sonra vişne tanelerini rondoda püre haline getirin Tüm malzemeleri karıştırıp kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvamda hamur elde edin 1 bardak galete unu yeterli gelmezse hamurun kıvamını koyulaştırmak için biraz daha galete unu ekleyin Yağlanmış tepsiye ( ben en küçük boy dikdörtgen borcam kabı kullandım) hamuru yayıp 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü biraz koyulaşana kadar (~25 dk) pişirin Bu sırada şerbet için şeker ve suyu ocakta kaynatın 7-8 dk kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın Tatlı piştikten sonra 10-15 dk dinlendirip şerbeti dökün Tatlı soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın Dilerseniz vişne taneleri ile süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla