Konu
:
Şam İşi Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şam İşi Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şam İşi Tatlısı
Malzemeler
Keki için;
1 Su Bardağı Toz Şeker
1,5 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Şerbeti için;
3 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
Tüm kek malzemelerini derin bir kapta karıştırın, yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin
Dikdörgen bir mini fırın tepsisini veya yuvarlak bir fırın kabını (ben 26 cm
lik cam tart kalıbı kullanıyorum) sıvıyağ ile yağlayın ve bir tatlı kaşığı kadar toz şekeri serpiştirin
Kek harcını kaba dökün ve kaşıkla eşit şekilde yayılmasını sağlayın
Üzerine kabukları soyulmuş bademleri hafifçe bastırarak yerleştirin
180 derecede ısıtılmış olan fırında 40-45 dk
üzeri iyice turuncu olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin
Keki fırına verdikten 15-20 dk
sonra, şerbeti hazırlamaya başlayın
Bir tencerede, suyu ve şekeri, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayınca, limon suyunu ekleyin ve 1-2 dk
kaynatıp altını kapatın
Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sıcak şerbeti kepçe ile yavaş yavaş yedirin
Üzerini kapatarak, 3-4 saat yada bir gün bekletin ve sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul